Home > Actueel > Nieuws

VU benoemt eerste hoogleraar Mediation van Nederland

21-03-17

Dick Allewijn is per 1 april 2017 benoemd tot bijzonder hoogleraar Mediation aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam. Allewijn wordt hiermee de eerste bijzonder hoogleraar Mediation van Nederland.

Anil Ramdas Essayprijs: lovende woorden voor VU-wetenschappers Martijn Stronks en Sinan Çankaya

20-03-17

Cultureel antropoloog Sinan Çankaya (FSW) en jurist en filosoof Martijn Stronks (Rechten) hadden bíjna de Anil Ramdas essayprijs gewonnen.

Mentor worden iets voor jou?

10-03-17

Het mentoraat is op zoek naar enthousiaste, hardwerkende en gezellige collega’s!

Publiekscollege over rechtsstatelijkheid partijprogramma’s

07-03-17

Wouter Veraart bespreekt waarom het zorgwekkend is dat voorstellen in verkiezingsprogramma’s tegen de rechtsstaat ingaan.

Fiscaal Recht en Ondernemingsrecht zijn ‘topopleiding’

28-02-17

De masters Fiscaal Recht en Ondernemingsrecht ontvangen het predicaat ‘topopleiding’ in de Keuzegids Masters 2017. Fiscaal Recht staat daarnaast in de landelijke top 20 van masteropleidingen.

NIAS-fellowship voor Lieneke Slingenberg

17-02-17

Lieneke Slingenberg heeft een fellowship gekregen bij het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW).

“De vervuiler betaalt? Niet in het strafrecht”

16-02-17

Voer het wetsvoorstel dat veroordeelden zelf de kosten van het strafproces en slachtofferzorg wil laten betalen niet in, zeggen Sonja Meijer (Vrije Universiteit Amsterdam) en Jannemieke Ouwerkerk (Universiteit Leiden) namens de Stichting Mens en Strafrecht.

Law School Plus collegereeks: De uitgebroken stier

10-02-17

Een multidisciplinaire en interactieve collegereeks van Rechtsgeschiedenis.

Jonge juristen geven commentaar op preadviezen NJV

08-02-17

Jonge juristen mochten schieten op de position papers van zes preadviseurs, waaronder Lieke Coenraad, over het civiele recht. Zij schreven hun position papers voor de komende Jaarvergadering van de Nederlandse Juristen Vereniging (NJV).

Alumna Jeltsje Cusveller wint Jan van Dijk Award

25-01-17

De oud-criminologiestudent won de Jan van Dijk Award 2016 voor haar masterscriptie, getiteld: "Compensation for the victims of human trafficking: inconsistencies, impediments and improvements".

Barbora Holá krijgt NWO-WISE positie

20-01-17

Barbora Holá heeft in de eerste ronde van het NWO-programma Women In Science Excel (WISE) een positie toegewezen gekregen aan het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR).

Undercoveroperaties en follow-the-money

09-01-17

Edwin Kruisbergen promoveerde op bestrijding van georganiseerde criminaliteit.

Van den Hoven van Genderen leidt Chinees robotrechtonderzoek

04-01-17

Rob van den Hoven van Genderen, directeur van het Center for Law and Internet (CLI), is door de Universiteit van Peking gevraagd een werkgroep te leiden die in opdracht van de Chinese overheid de juridische consequenties van de invoering van kunstmatige intelligentie en robotica in de Chinese samenleving gaat onderzoeken.

Louis Sicking wint Descartes-Huygensprijs

21-12-16

Louis Sicking, bijzonder hoogleraar Geschiedenis van het volkenrecht, wint de Descartes-Huygensprijs 2016 voor zijn ‘excellente onderzoek’ en bijdragen aan de Frans-Nederlandse samenwerking.