Home > Actueel > Nieuws

NIAS-fellowship voor Lieneke Slingenberg

17-02-17

Lieneke Slingenberg heeft een fellowship gekregen bij het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW).

“De vervuiler betaalt? Niet in het strafrecht”

16-02-17

Voer het wetsvoorstel dat veroordeelden zelf de kosten van het strafproces en slachtofferzorg wil laten betalen niet in, zeggen Sonja Meijer (Vrije Universiteit Amsterdam) en Jannemieke Ouwerkerk (Universiteit Leiden) namens de Stichting Mens en Strafrecht.

Law School Plus collegereeks: De uitgebroken stier

10-02-17

Een multidisciplinaire en interactieve collegereeks van Rechtsgeschiedenis.

Jonge juristen geven commentaar op preadviezen NJV

08-02-17

Jonge juristen mochten schieten op de position papers van zes preadviseurs, waaronder Lieke Coenraad, over het civiele recht. Zij schreven hun position papers voor de komende Jaarvergadering van de Nederlandse Juristen Vereniging (NJV).

Alumna Jeltsje Cusveller wint Jan van Dijk Award

25-01-17

De oud-criminologiestudent won de Jan van Dijk Award 2016 voor haar masterscriptie, getiteld: "Compensation for the victims of human trafficking: inconsistencies, impediments and improvements".

Barbora Holá krijgt NWO-WISE positie

20-01-17

Barbora Holá heeft in de eerste ronde van het NWO-programma Women In Science Excel (WISE) een positie toegewezen gekregen aan het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR).

Undercoveroperaties en follow-the-money

09-01-17

Edwin Kruisbergen promoveerde op bestrijding van georganiseerde criminaliteit.

Van den Hoven van Genderen leidt Chinees robotrechtonderzoek

04-01-17

Rob van den Hoven van Genderen, directeur van het Center for Law and Internet (CLI), is door de Universiteit van Peking gevraagd een werkgroep te leiden die in opdracht van de Chinese overheid de juridische consequenties van de invoering van kunstmatige intelligentie en robotica in de Chinese samenleving gaat onderzoeken.

Louis Sicking wint Descartes-Huygensprijs

21-12-16

Louis Sicking, bijzonder hoogleraar Geschiedenis van het volkenrecht, wint de Descartes-Huygensprijs 2016 voor zijn ‘excellente onderzoek’ en bijdragen aan de Frans-Nederlandse samenwerking.

De Brauw Legal Innovation Challenge

29-11-16

Heb jij het meest innovatieve idee voor de juridische wereld?

Notarissen werkten mee aan doorverkoop Joods onroerend goed

28-11-16

Blijkt uit promotieonderzoek van Raymund Schütz

VU-onderzoek: onderwijsinstellingen kunnen zwangere studenten meer steunen

18-11-16

Onderwijsinstellingen hebben weinig geregeld voor zwangere vrouwen en studenten die voor jonge kinderen zorgen, blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam naar MBO-, HBO- en WO-instellingen.

Fonds Slachtofferhulp nomineert VU-scriptie voor Jan van Dijk Award 2016

16-11-16

De scriptie van Jeltsje Cusveller, ‘Compensatie voor de slachtoffers van mensenhandel’, is door het Fonds Slachtofferhulp genomineerd voor de Jan van Dijk Award 2016. De scriptieprijs wordt toegekend aan de beste masterscriptie op het gebied van victimologie, de rechten van en/of hulpverlening aan slachtoffers. De prijsuitreiking is op 23 januari 2017.

Keuzegids: bachelor Notarieel recht opnieuw beste opleiding in eigen sector

15-11-16

De nieuw verschenen Keuzegids Universiteiten 2017 helpt scholieren bij het kiezen van een bacheloropleiding. De opleiding Notarieel recht is de beste opleiding binnen de eigen sector in Nederland, net als in 2016.