Home > Actueel > Nieuwsarchief > Fiscaal Recht en Ondernemingsrecht zijn ‘topopleiding’
28-02-2017

Fiscaal Recht en Ondernemingsrecht zijn ‘topopleiding’

De masters Fiscaal Recht en Ondernemingsrecht ontvangen het predicaat ‘topopleiding’ in de Keuzegids Masters 2017. Fiscaal Recht staat daarnaast in de landelijke top 20 van masteropleidingen.

Hiermee behoren ze tot de zes masteropleidingen van de VU die door studenten worden beoordeeld als ‘topopleiding’. Fiscaal Recht is samen met Parallel and Distributed Computer Systems de enige VU-master in de top 20. In totaal krijgen dit jaar 144 masterstudies een 7,5 of hoger op hun rapport.

De Keuzegids van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.) vergelijkt opleidingen op basis van studentoordelen uit de Nationale Studenten Enquête die begin 2016 plaatsvond en op input van onderwijsexperts. Ongeveer een derde deel van het totaal aan Nederlandse masterstudenten nam eraan deel. Ook zijn gegevens opgenomen over grootte, taal en vorm van de opleiding en de kosten die ermee gemoeid zijn. Doel is aankomende studenten te helpen bij het kiezen van een geschikte masteropleiding. De overallscores van de negen ‘brede’ universiteiten lopen niet ver uiteen: de VU staat met 57,5 punten op de zevende plaats, net onder de Erasmus Universiteit Rotterdam met 58 punten. Bovenaan eindigt Tilburg University met 63 punten.