Vier VU-studenten door naar finale Amsterdam Law Trials 2017

Op vrijdag 7 april vond de eerste ronde plaats van de jaarlijkse Amsterdam Law Trials 2017, een moot court-competitie waarin honoursstudenten van de VU het opnemen tegen excellente studenten van de UvA en het AUC.

14-04-2017 | 13:00

De wedstrijd vond plaats in de rechtszaal van het Paleis van Justitie aan de IJdok in Amsterdam. De nadruk van het concours ligt op hoe professioneel de toekomstige advocaten en rechters een case opnemen en een zitting voorbereiden.

Na vijf uur hard werken in parallelsessie konden de studenten zich even terugtrekken en ontspannen in een nabijgelegen kroeg in afwachting van het oordeel van de jury.

Na afloop bleek dat vier studenten van de VU door mochten naar de finale: Luuk Admiraal en Jonathan de Geus gaan door in de categorie ‘counsellors’, Adem Çatbaş in de categorie ‘rechter’ en Matthijs de Zwart gaat naar de finale in de categorie ‘beste spreker’.

De finale zal plaatsvinden in de Singelkerk op vrijdag 9 juni 2017. De finale kan vrij worden bezocht.

Meer informatie over de Amsterdam Law Trials