Yussef Al Tamimi wint VU StudenTalentprijs

De StudenTalentprijs is een prijs voor de meest talentvolle student van het jaar. Yussef Al Tamimi is masterstudent Staats- en Bestuursrecht.

02-09-2014 | 11:44

Al Tamimi, Yussef

Yussef Al Tamimi sloot zijn bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid cum laude af en voltooide een Honoursprogramma met een 8.1 gemiddeld. Nu volgt hij de master Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting Staats- en Bestuursrecht. Aan de universiteiten van Leiden en Utrecht volgde hij een pre-universitair programma voor getalenteerde studenten en een minor Ethiek.

Binnen de VU is Yussef actief als student-assistent en begeleidde hij eerstegeneratiestudenten tijdens hun eerste jaar op de VU. Op dit moment is Yussef lid van de USR en heeft hij het project Learning the Code opgezet. Buiten de VU is Yussef werkzaam geweest bij diverse gerenommeerde advocatenkantoren en het kantoor van de Landsadvocaat. Als vrijwilliger werkt hij bij de Rechtswinkel Migranten Amsterdam waar hij advies geeft over het migratierecht. Ook is hij medeoprichter en bestuurslid van de Stichting A4i, die probeert het studentenwoningtekort terug te dringen. De jury was onder de indruk van de uitnemende studieresultaten van Yussef en de breedte en diepgang van de maatschappelijke betrokkenheid in zijn nevenactiviteiten.

De jury van de StudenTalentprijs 2014 heeft bij de selectie van kandidaten gelet op de kwaliteit van de studieresultaten, op de voorbeeldrol die de student vervult en op bijzondere sociale of culturele bijdragen die de student heeft geleverd. Het project is een initiatief van de Universitaire Studentenraad.