Publiekscollege: de juridische aspecten van MH17

11-05-2017

Auditorium, hoofdgebouw Vrije Universiteit Amsterdam

Publiekscollege: de juridische aspecten van MH17

Marieke de Hoon | Pieter Omtzigt | Jeroen Akkermans | Hella Hueck | Arno Akkermans

Meld u aan om verzekerd te zijn van deelname.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Rechten

justitie

Op donderdag 11 mei maakt Marieke de Hoon de juridische knelpunten inzichtelijk van de verschillende procedures, zoals het vervolgen van individuele daders via nationaal of internationaal strafrecht en de mogelijke juridische procedures tegen Oekraïne en Rusland als betrokken staten. In het publiekscollege en het daarop volgende discussiepanel is uitdrukkelijk aandacht voor de maatschappelijke en individuele gevolgen van die opties.

17 juli 2014 werd vlucht MH17 neergeschoten boven Oekraïne. Dat kostte 298 mensen het leven. De daders zijn nog steeds niet gestraft.

19:00 uur: Publiekscollege door Marieke de Hoon
19:40 uur: Discussiepanel met Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, onderzoeksjournalist Jeroen Akkermans, hoogleraar Privaatrecht Arno Akkermans en Marieke de Hoon, gemodereerd door journalist Hella Hueck
20:10 uur: Vragen en discussie uit de zaal
20:45 uur: Afsluiting en borrel

Wanneer en waar?
Donderdag 11 mei 2017
Auditorium, hoofdgebouw Vrije Universiteit Amsterdam

Indien u verzekerd wilt zijn van een plek, meld u zich dan online aan.

* Dr. mr. Marieke de Hoon is Universitair Docent Internationaal Recht, Internationaal Strafrecht en Mensenrechten aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze is tevens Senior Counsel en Directeur Netherlands Office van de Public International Law & Policy Group. Met betrekking tot MH17 adviseerde zij eerder de Tweede Kamer en gaf zij toelichting in diverse media.